wendell high school.



Jag lovade ett inlägg om skolan så jag får passa på nu för annars blir det aldrig av...

Okej. Skolan börjar 8.00 varje morgon. Runt kvart i 8 kommer Case och plockar upp mig.Tracee är i kyrkan redan klockan 7 varje morgon, och jag väljer att sova en timma extra istället. Ibland följer jag dock med.

Jag fick välja vilka kurser jag ville läsa (förutom Honor government och English 12) så jag tänkte: ja! jag väljer de lättaste kurserna som finns! Ett misstag...

Period 1: Honors Government med Mr. Hamilton. Ända riktiga klassen jag har under dagen. Vi skriver notes och får läxor. Skön klass som gör det kul på morgonen. Mr H är också en väldigt bra lärare så det är kul!

Period 2: Yearbook med Mr. Gunter. Slapp klass. Än så länge gör vi ingenting. Ibland går vi runt i skolan och tar blider. Oftast sitter jag dock vid datorn och spelar patient. Hoppas att vi snart kommer igång.

Period 3: Ceramics (Keramik) med Mr. Nebeker. Klassen är galen och jag har tråkigt. Dock har jag börjat komma in mer och mer i klassen nu. Keramik är verkligen inte min grej och den ska jag byta ut till nästa trimester(då vi byter schema, gör det tre gånger).

Period 4: English 12 med Ms. Smith. Honors och English är dom ändå klasserna jag har med bara seniors. Så går det när du väljer lätta klasser lisa... Eftersom alla seniors här har ett senior project (projektarbete) så jobbar dom för fullt med det. Jag däremot har inte det. Så därför sitter jag bara och skriver olika personliga uppsatser. Nu skriver jag tex om min roadtrip jag och min familj gjorde till Italien för några år sedan. Kul kurs med roliga människor.

Lunch: Sitter antingen med Tracee och hennes vänner eller med Case, Spencer, Luke och Nick typ...

Period 5: Digital Photo med Mr. Gunter. Just nu är det faktiskt lite svårt. Har fått ett frågepapper med ord jag inte riktigt förstår... Men klassen är kul och oftaste så går vi runt i skolan och tar kort.

Period 6: Computer Application med Mr. Gunter. Man lär sig att skriva på ett tagentbord... Jag tog den klassen för jag tänkte att det kunde vara lite slappt att avsluta dagen med det. nej, sjukt tråkigt och jag är seriöst den ända seniorn. Bara massa 14åringar som stöter på mig hela tiden..

Skolan ringer ut runt 15.07 kanske, vad vet jag? hahah.

Soccerpractice börjar 15.30 så jag går och byter om och springer ut på plan. Är där till typ 6. Case har footballpractice at the same time så han skjutsar hem mig.
Kommer hem runt 18.30. Umgås med familjen. Äter lite mat, Facebookar, kanske ser på någon film.
Går och lägger mig runt 22.30.

Det var min dag typ. Orkar inte gå igenom inlägget så jag ber om ursäkt för stavningsfel.

Pussspåerrrrrrr!

part:2


FRÅGA/KOMMENTAR:

Hur kom du på att fara iväg och har du sökt allt själv eller fått hjälp med att far iväg med någon orginastion eller så? :)
Hur är det att spela fotboll, over there? ÄR hur nyfiken som helst när du skriver att du har match och allt, hur är tränaren och sånt?!
Skolan, är plugget svårt eller?
Vad finns det att göra på fritiden, läser att du hinner hur mycket som helst, men tänkte vad som är bäst? Blev en hel del frågor och jag lär komma på ännu fler om jag fortsätter så vi slutar här och hoppas du har bra svar! :)

 

SVAR:

Jag har velat åka till USA som utbytesstudent sen jag var 11 då min moster började berätta om hur det var när hon var iväg på samma äventyr. Kan fortfarade inte fatta att jag äntligen är iväg.

Jag skickade iväg en intresseanmälan till Explorius och fick en intervju med dom och sen rullade det på. Jag fick fylla i massor av papper och skriva ett sjukt långt personligt brev som sedan fick min värdfamilj att välja mig.

Fotbollen här är sjukt kul! Roligt lag med härlig laganda även om laget är kasst. Vi har ungefär 2 matcher/vecka. Då möter vi andra skolor i närheten. Åker gul skolbuss till bortamatcherna och spelar hög musik och taggar! Min uppfattning om tränaren har gått i skift. Hahah, först så trodde jag han bara brydde sig om att vinna så han sket i om man var skadad eller whatever men nu när jag kom tillbaka efter två veckor av en skadad fot så brydde han sig. Han lät mig inte ens spela längre än 20 minuter för han ville inte att foten skulle bli dålig igen. Så han är på plussidan just nu!

Jag ska göra ett särskillt inlägg om skolan så be back!

Wendell är en liten skitstad där det egenligen inte händer ett skit men ändå lyckas jag alltid fylla mina dagar, hahah. Jag har träning direkt efter skolan så jag kommer inte hem på vardagarna förens runt 7 och då väntar ändå bara mat, dusch och kanske lite plugg. På helgerna så är det alltid någon fest nånstans eller så åker jag in till Twin Falls och går på bio eller springer runt på walmart och flummar sönder! Bäst är nog dom stunderna då jag umgås med en speciell eller badar i Cases gigantiska pool.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Heej Lisa!
Hoppas att du har det så sjukt bra där borta (fast märker ju att du har det) allt verkar så underbart och jag önskar verkligen att jag hade gjort något liknande det är något man verkligen vill uppleva! Och så är jag så nyfiken på hur du har det så därför jag följer din blogg (den enda faktiskt) och den är skitbra! :D jag har ingen direkt fråga ville bara skriva ;) men undrar lite samma som "Alexandra" vilka är alla personer? :D ha det bäst <3

 

SVAR:

Mooaaaaa! Jag har det helt sjukt underbart här!

Okej, Spencer, Gabbi och Case är några av mina närmsta här. Sen har vi även: Tylor, Luke, Nick och Daysi som jag har lärt känna den senaste tiden.  Tylor var faktiskt en av de allra första jag träffade här. Han är som min bror som man bara älskar att reta och slå på hans sexpack, Hahah.  Jag saknar er alla hemma!! Kraaaam!!!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

är fotbollen svår? eller du spelade soccer va?
är det mycket killar som är intresserade av dig? finns det några snygga killar eller är det bara fula? lägger du mycket tid på skolarbete och sånt? asså mycket läxor? vad har ni för dresscod? har du något tips för framtida utbytesstudenter? är det värt att åka?

 

SVAR:

På min skola är det inte alls svårt. Sålänge du sparkar bollen åt rätt håll så kommer du med i laget. Haha. Asså ja, jag vet en del killar som är intresserade. En del har sagt det till mitt face en del har sagt det till mina vänner. Jag hade seriöst noll förväntningar på killarna här. Så jag blev förvånad när jag faktiskt såg en snygg kille redan på första dagen, idag är han tillomed en nära vän så jag klagar inte, haha. Jag har läxor i en kurs här och jag gör dom så nej, jag lägger inte väldigt mycket tid på läxor här.

De få dresscodes vi har här är typ; inga tunna linneband, visa inte axlarna och inget kortkort. Folk bryter dock reglerna och ingen bryr sig så...

Om du funderar på att åka som utbytesstudent tycker jag absolut att du ska göra det! Visst, det kommer att komma motgångar och det får du räkna med men dom kommer bara att göra dig starkare när du kommer hem sen. Du kommer inte ångra det, lovar!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

vem e killen? när tänker du skypa med mig? inser du vilken jobbig klass du kommer tillbaka till på alströmer? tänker du ha vägarna förbi nebraska nån gång? Vad är ditt bästa bloggtips till mig som är värdelös på att blogga.
Kram

 

SVAR:

Hej agnes. Jag vill nog hålla det för mig själv än så länge då allt är väldigt nytt.. Nästa vecka?!:D  så jobbiga kan dom väl inte vara?? När du har vägarna förbi idaho. Ett tips?

JUST DO IT!

Kram på dig!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hej Lisa :)
Har egentligen ingen fråga ville mer bara skicka en hälsning, hoppas du har det grymt bra i staterna och att allt är så bra som du hoppades, men från vad du skrivit här så verkar ju allt perfekt! Måste bara säga att du är grymt modig som vågar ta steget och verkligen åka, hade aldrig klarat det själv haha ;)
Jag följer din blogg slaviskt och det är alltid lika roligt att läsa om vad du gjort, så sluta absolut inte med det!
Hoppas du får ett grymt år med massa underbara äventyr och allt vad USA nu kan bjuda på.

Måste även säga att det är lite tomt i klassen utan dig :)

Ha det så himla bra, kram på dig <3

 

SVAR:

Fannyyyy! Taack fina du! Såna här kommentarer kan verkligen göra min dag så, tack!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hur är killarna i USA ? Och har du gått på någon date isf hur var den? :P

 

SVAR:

Killarna här är väldigt framåt och sociala. Grymt roliga och bara härliga att hänga med. Gillar killarna mer än tjejerna.. haha.

Jag har inte varit på en tvättäkta amerikansk date än. Duvet, med bio och middag och allt dedär men jag har varit på 2 doubledates. Den första  doubledaten hade jag bara en vecka efter att jag hade kommit hit. Visste inte vem killen var. Visste ingenting, men det gick finfint! Vi gick och bowlade, åt frozen yoghurt och bara hängde. Grymt kul var det och idag är han en av mina närmsta vänner här. Den andra daten hade jag förra lördagen…

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Kebab eller Pizza.
Magsjuk eller Pms(på allt & alla!).
5 vänner eller 1 pojkvän.

Sångröst men blind eller Dansfötter men stum

Mobil eller Dator.
Vit lögn eller Ärlighet.
Och slutligen...:
Skönhetens land Sverige eller Landet ingenstans Usa bombombooom.

Tack på förhand!

 

SVAR:

Kebab.

Pms.

5 vänner, sen kan ju en av dom 5 vännerna vara en pojkvän, right?...

Dansfötter men stum.

Mobil.

Ärlighet.

USA.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hejsan kooling.

En fundering som farit omkring i huvudet ett tag tänkte jag nu ta och fråga dig; Om du skulle få ta med dig 3 saker, 3 personer och 3 låtar till en öde ö, vad skulle du valt??

 

SVAR:

Hejdu!

Ipod+Högtalare.

Mat.

Båt.

 

En sjökapten.

Sofia.

Viktor.

 

Jag kommer – Veronica Maggio.

Better with the lights off – New Boyz

Where is the love - The black eyed peas

 

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Favvo...
Låt
Klädesplagg
Tidning
Kille
Träningsform
Smink
...?

 

SVAR:

Just nu? Without you – Usher.

Jumpsuit.

Aftonbladet…?

Dendär killen…

Fotboll.

Mascara.

 

Det var frågorna för den här gången. Nästa gång kanske jag gör ett videoinlägg med svaren istället. Jag har verkligen inte tid att svara på allt annars. Tack gud för att jag var sjuk förra veckan...

Love.


stereo hearts.


Blackfoot, Idaho.

Livet rullar på som vanligt. Jag insåg hur lite tid jag faktiskt har för datorn när jag inte är hemma hela dagarna och är sjuk, Haha.
I söndags åkte hela the King family till Blackfoot (cirkus 2 timmar härifrån) för en avskedsfest för en kusin som ska vara borta i 1,5 år. Himla kul att träffa hela tjocka släkten här!
Igår, måndag var jag tillbaka i skolan och jag ligger efter... Egentligen bara i en kurs men det är en viktigt en så ikväll väntar råplugg!
Igår kväll var jag ute och åt på Buffalo Wings inne i Twin Falls. Det var grymt mysigt fast maten var så sjuuuuukt stark. people who know me vet att jag inte klarar av stark mat.
Idag: rektorn tog min mobil i skolan och jag fick inte tillbaka den förens dagen var slut. Match mot Buhl. Vann med 2-1. Skadade min fot igen,dock var det den andra. Vägrar vara borta länge den här gången så jag lever med is på min fot at the moment. Kul.
Nu ska jag få i mig lite mat hade jag tänkt och sen plugga Honors Government.
Andra delen av frågorna kommer upp nu också.

Ha ett kul liv!

skolan:

Sitter i skolan just nu och har yearbook. Skriver sms och har allmant trakigt... Vi gor absolut ingenting i den har kursen! Om 4 minuter har vi deer ocksa. Da maste alla lagga ner allt dom haller pa med och lasa i 20 minuter. Jag glomde min bok hemma. woopps!
Ps. Nadine Flatt ar bast!

part:one



FRÅGA/KOMMENTAR:

Hej! fin blogg :) Jag ar ocksa utbytesstudent! Och jag ska ocksa borja spela fotboll, fast fotbollen har i Las vegas startar inte forran pa vintersasongen for att det ar sa varmt nu! :) Hur ar det i Idaho?

 

SVAR:

Åh, va kul! Jag måste åka till Las Vegas innan jag dör!

Idaho är different. Det är mycket torrare/varmare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag hade verkligen ingen uppfattning om Idaho innan jag kom hit och det är jag glad för. Allting är så mycket bättre!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Har också varit i USA på resa och shit vad underbart det var! Men skulle nog aldrig kunna klara att vara ifrån så pass länge blir du inte homesick och såhär?:o

 

SVAR:

Nu har jag varit här i över månad och jag vet flera andra utbytesstudenter som har fått hemlängtan efter en månad så jag var lite orolig för det. Om jag ska vara ärlig så har jag inte haft tid att sitta still och fundera över allt där hemma. Jag har gått in med inställningen att jag är här nu och jag tänker leva här nu. Jag försöker hålla mig sysselsatt hela tiden och umgås med folk som gör mig glad. Så nej, jag har inte haft hemlängtan än. Visst är det vissa personer som jag mer än gärna skulle flyga hit så dom kan få uppleva allt med mig men jag vill absolut inte åka hem.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Fin tröja, var kommer den ifrån? :)

SVAR:

Tack! Eftersom det är min skoltröja så har jag köpt den på min skola här.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

vad kul att du gör något sånt här!

det är något jag också skulle vilja göra efter skolan och jobba oså där!
stentufft att du vågar!

SVAR:

Taaack! Jag vaknar upp varje morgon och blir lika förvånad att jag fortfarande är här. Att jag vågade följa min dröm!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Spännande blogg! Själv är jag också sugen på att studera en termin utomlands (USA), men jag har inte helt bestämt mig än. Bra då att läsa om någon som faktiskt gör det så man vet lite mer vad det handlar om.

 

SVAR:

Tack! Om du får möjligheten att åka tycker jag absolut att du ska göra det! Du lär dig så himla mycket om dig själv. Du kan så sjukt mycket mer än du tror och det är en erfarenhet du aldrig kommer att glömma.

 

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Wow, vilka bilder! Du har inte en kvinnlig släkting i Brasilien?

 

SVAR:

Tack ska du ha! Haha, nope! Inte som jag vet i alla fall.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hejsan! Mitt namn är Sandra. Jag har funderat på att åka som utbytesstudent till USA. Det verkar så grymt roligt! Jag har en fråga till dig och hoppas du kan svara på den. Med vilken organisation åkte du som utbytesstudent med?

Tacksam för svar!!!!!! :)

 

SVAR:

Hej Sandra! Förlåt att jag inte har svarat tidigare, hoppas du fortfarande läser. Haha.

Jag åker/åkte(?) med Explorius. Jag är väldigt nöjd med dom! Dom har alltid varit trevliga och hjälpsamma så dom kan jag varmt rekommendera. Dock har jag nu fått veta att en del andra utbytesstudenter har blivit mindre bra bemötta av dom, vilket är sjukt tråkigt…

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hej! jag funderar på att åka nästa år. Är också sugen på att spela soccer där isånnafall. Jag är hyffsat bra här hemma. Ingen stjärna eller så men långt ifrån dålig liksom. Stabil kan man väl säga.. haha, men jag är orolig för att jag kommer vara så dålig där jämfört med alla andra. Så jag undrar: är dom duktiga på fotboll och hur bra är du liksom? Hoppas du förstår min fråga. Ha ett toppen år!

 

SVAR:

Hej! Eftersom jag går på en så pass liten skola som jag gör här så fanns det inte så mycket konkurrens här. Jag kan inte ens bli cut from the team. Mitt lag här är bland det sämsta jag nånsin har sett och jag (som inte har spelat fotboll sen jag var 14) är typ ”stjärnan” i laget så om du är det mista bra så ska det inte alls vara några problem att spela. Men det är som sagt på min skola… Men om det är en bra stämning i laget och om du kommer in snabbt i gruppen så tror inte jag att det spelar någon roll hur bra du är. Då är det bara kul att umgås med laget efter skolan på träningarna och i bussen till bortamatcherna.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Det låter helt underbart! Haha, jag har aldrig fattat football regler.. pappa har försökt lära mig, men jag fattar bara inte.. :p
Låter som om du kommer ha en awesome helg!:D

 

SVAR:

Den helgen var bland det bästa yet!

Hahah, jag har några kompisar här som försöker lära mig reglerna och jag vill verkligen fatta! Och jag lever mig verkligen in i matcherna här bara för att liksom… hahah

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Kul att hitta in i din blogg! Jag är också utbytesstudent som varit här i dryga 3 veckor nu fast i Oklahoma.

Den stora skillnaden är att jag är utbytesstudent på college/university och inte high school eftersom jag alltid ville men inte riktigt vågade åka när jag gick på gymnasiet.

Du har gjort världens bästa val (och jag också!) att åka iväg. Hoppas du får världens grymmaste år! Och jag håller med om att det är galet fullt upp HELA tiden, jag tänker att det ska lugna ner sig snart men ärligt talat tror jag att det kommer vara roligt och intensivt nästan hela tiden! Fast det är bra för då får vi ut så mycket vi bara kan av tiden i USA!

Lustigt att du skriver om Yellowstone för en kompis här pratade just om det idag och vi kom fram till att vi inte riktigt vet vad det är för nåt?

 

SVAR:

Tack! Vi är så sjukt grymma va!? :D hahah

Yellowstone är en nationalpark (typ den äldsta i världen tror jag att jag läste någonstans). Yellowstone har gejsers och massa olika coola djur.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Detta har abolut inget med att vara utbytesstudent att göra, men kände att jag bara måste säga det!;P Ditt hår är så jäkla fint! Älskar´t!:D

 

SVAR:

Tack fina du!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hoppas att du mår bättre i magen nu. Kul att du tagit upp fotbollen igen med sådan framgång. Comeback i Holmalund månne!? Är det konkurrens mellan Soccer och Football i skolan? Ha det fortsatt bra.

 

SVAR:

Magen gör fortfarande ont men jag kämpar på, Tack!

Hahah, vi får väl se hur det blir när jag kommer hem igen. Asså, ne det kan man väl inte direkt säga att det är. Här umgås de flesta med alla så vi stöttar alla i allas sporter!

 

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

åååh, jag är jättenyfiken på hur maten är!
(matfantast som jag är)
typ hemma hos er och i skolan :>

hoppas du har det finfint där borta <3 hugs

 

SVAR:

Emmmiiii! För det första så gör min värdmamma världens godaste mat. Aldrig snabbmat och alltid egenodlade grönsaker/frukter som paprika, majs, gruka, melon och björnbär. Maten hemma är ganska perfekt för mig. Jag trodde faktiskt att det var en snabbmatsfamiljs så jag blev glatt förvånad när jag såg deras grönsaksland! Som jag förstår det så är skolmaten i år 100 gånger bättre än förra året. Skolmaten än så länge har b la bestått av: Tacos, Pasta, Hamburgare (med mörk bröd)  kyckling, så jag är nöjd. Varje dag så finns det även ett fräscht salladsbord med massa olika grönsaker och frukter.

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

ÅH vad fina..! Vad är det egentligen för speciellt med att bli King and Queen?:)
Kam

 

SVAR:

Asså, egentligen är det bara en popularitettävling, så himla typiskt usa! Hahah. Ungefär en vecka innan homecoming så fick vi (seiors) en klasslista där vi fick kryssa i fyra tjejer och frya killar. De åtta blev homecoming royalties.  Sen i fredags åkte de i egna bilar i paraden och var fina och vinkade till små barn. Hahah. Sen vid matchen på kvällen så utropades the king and queen (då hade hela skolan röstat igen). Dom fick varsin krona och that’s it. En vecka jag sent kommer att glömma i alla fall.

Kraam!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Har du träffat någon kille där borta eller någon som du är intresserad av liksom? :)

 

SVAR:

När jag bestämde mig för att åka till usa gick jag in med inställningen att jag inte skulle börja gilla någon här. För jag är bara här i tio månader och under dom tio månaderna varken orkar eller vill jag inte lägga energi på killar och drama men ibland så kommer känslorna emellan vare sig man vill det eller inte…

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

hej! funderar hur du hade råd med att åka bort ett helt år, och åker du med ef, explorius eller något annat?
Jätte bra blogg! Kram

 

SVAR:

Heej! Jag har haft världens tur som har mina föräldrar som sponsrar hela den här resan  för mig. Jag är för evigt tacksam att dom låter mig följa min dröm när dom hade kunnat lägga dom pengarna på något helt annat. Fickpengarna står jag dock för själv.

Jag åker med Explourius och är supernöjd!

Taaaaaack!!

Kram!

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

heeej jag bara undrar varför nadine är så himla bäst?!

 

SVAR:

Vem är Nadine? Känner ingen sån…

 

FRÅGA/KOMMENTAR:

Hej Lisa!
Vet inte riktigt hur jag snubblade in på din blogg, men nu är jag här och kan inte sluta läsa:)

Jag önskar att jag hade åkt på ett utbytesår när jag gick i gymnasiet. Nu blev det en termin i Sydney under universitetet i stället, men jag kan ändå inte låta bli att leva ut min gamla high school-dröm genom din blogg.

Jag är lite nyfiken på vilka personer som står bakom alla namn i din blogg. Case, Spencer, Tracee, Gabbi osv. Vem är kompis och vem är "familj"? Vem är killen som får hjärtat att slå dubbelslag?;) Har du lärt känna alla i skolan eller på andra sätt också? Vem är bästisen där borta? Oj shit, många frågor:)

Gillar din blogg iallafall.

 

SVAR:

Va kul att du hittade hit!

Det är bara Tracee som är familj. Hon är min värdsyster här och hon är också en senior. Jag och hon har blivit jättenära väldigt snabbt och jag känner att jag verkligen kan prata med henne om allt som händer här så hon är väl min bästa vän här. Jag pratar med de flesta på skolan men det är svårt att få nära vänner. Jag känner folk bara på ytan än så länge. Jag har fler killvänner här för det är väldigt mycket drama runt tjejerna här men jag har mitt soccerteam som jag är grymt nöjd med! Jag vill inte avslöja vem han är än eftersom det fortfarande är väldigt nytt men ni kommer nog få se mer utav honom på bloggen;)

 

Hoppas ni blev lite nöjda iallafall.

Part 2 kommer imorgon.

 


hear my thoughts in every note.








last night.

Igår var roligast på länge! Well, varje helg är sjukt kul här så...
Började med att vi körde vilse i ungefär en timma. Jag var coollugn hela tiden. Satt och sjung med till musiken och bara njöt utav de amerikanska vägarna, hahah.
Vi kom iaf fram och jag hade det jättemysigt hela kvällen! Träffade en annan utbytesstudent från Bolivia, Manuel. Han sa att jag hade jättebra spanska. JAG! Alexandra, kan du fatta det?? Han gjorde min kväll.
Åkte hem runt 12 med fönstren nerrullade och armarna utanför med hög musik i bakgrunden. Grymt lyckad kväll.

Tänkte ladda upp den första delen av frågorna ikväll, så stay tuned!

bonfire.



- Vaknade med väldigt lite magont. Bra.
- Begravning för en väns pappa idag. Sjukt sorligt/ledsamt/tråkigt.
- Magont kom tillbaka. Inte bra.
- Mulan med Tracee. Skönt.
- Bakning. Gott.
- Bonfire hos Drew ikväll. Kommer bli mysigt/kul med lite nytt folk.

Min dag/kväll i få ord.
Hoppas ni har en bra helg! 

we are far from home.




Första och sista gången jag fyller i en sånhär lista. Sorgligt vad en sjukdom kan göra...

1. Hur gammal är du om fem år? 23 år.
2. Vem var den sista du träffade? Min värdmamma.
3. Hur lång är du? 165cm..
4. Vilken var den senaste film du sett? Bad Teacher.
5. Vem ringde du senast? Case.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? U ok? Tylor.
7. Var är dagens planer? Victoria och andra sköningar kommer nog hit.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? smsaaaaaaa.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? För länge sen.. över en månad nu.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå/Grön/Grå.
12. När vaknade du idag? 9.30.
13. Har du någon gång hittat en katt? Hittade en igår faktiskt!
14. Vilken är din favoritplats? Västkusten eller ett ställe som jag har hittat här. En utsiktsplats över the canyon.
15. Vilken plats föredrar du minst? hallen.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? USA.
17. Vad skrämde dig som barn? Tomten och clowner.
18. Vem fick dig att skratta senast? Tracee.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, men jag har lyssnat på dom med egen vilja.
20. Har du stationär eller bärbar dator? båda, men därbar här i usa.

Svaren från frågestunden kommer nog upp på söndag eller tidigt nästa vecka.
Nu ska jag försöka göra lite nyttigheter här, seeya!

random:


june.

- 90% av alla reklamfilmer på tv handlar om mat.
- Deras small läsk (på tex Burger King) är som våra large.
- Vi lyssnar på ungefär samma musik.
- Det är kaos i korridoren på morgonen.
- Folk är mycket mer sociala här.
- Killarna här är antingen långa och spinkiga eller korta och tjocka. Dock finns det vissa undantag..
- Tjejerna klarar inte av att vara utan smink i killars närhet.
- Det finns lika mycket drama som man kan tro att det finns på ett high school.
- Jag trivs som fisken i vattnet här.

Lite småfaktan om livet här just nu.

update:

Dag nummer 5 i sängen och jag mår värre...
Var på sjukhuset idag. Gjorde massa tester och en röntgen. Mådde pissdåligt hela dagen och det blev ju inte bättre när dom inte kunde hitta en blodådra i armen så dom grävde och hade sig. Nu är armen blå och svullen.
Doktorn ringde nyss. Det är ingen fara med blindtarmen eller något annat så antagligen är det bara the flu. Ska äta tabletter i en vecka nu och hoppas att jag mår bättre snart. Sjukt trött på att vara sjuk...

Fred ut.

junglescreem.



Min kära vän Case som smakar på Djungelvrål förra veckan. Ber om ursäkt för min röst
och för den dåliga engelskan. Den är inte så dålig vanligtvis, lovar!
ps. han spottade ut den precis efter att jag hade stängt av...

q&a.



Tänkte köra på en frågestund för mina 5 läsare (typ). Ställ vilka frågor ni vill och jag svarar så bra jag kan! Personliga frågor. Frågor om USA. Frågor om att vara utbytesstudent. Whatever you want liksom.
Har även ett par frågor/kommertarer i arkivet som jag tänkte svara på under samma tillfälle :-)
så go bananas och ställ lite roliga frågor till mig!

Puss!

just a feeling.


Homecoming: Old people.

Homecoming: Rocktheme.

Class of 2012.

Decorating
for the parade.

My peeps.

pep rally in the gym.

The parade.

Greeting their fans.

Homecoming game.

Homecoming King and Queen: Mario and Victoria.

My week.

i saw you from a distance.


friday night by me.

Homecomingveckan: SÅ SJUKT JÄVLA BRA!
Gick runt med ett leende hela veckan och bara njöt att jag var där och fick uppleva allt.

Torsdag: Spelade min första match på två veckor (Min fot kändes äntligen bra nog för att kunna spela) och guess what?! i scoreeeed!! Så himla gött! Självförtroendet var på topp och jag mådde jättebra. Vi vann även matchen med 6-0 så hela laget var grymt glada!

Fredag: Blue and Gold day. (skolans färger) Jag hade på mig en gammal baseball jacka från 80-talet och kände mig ascool. Hahah.
På eftermidddagen väntade peprally i the gym och the homecoming royalties presenterades. Sen åkte vi i en parad genom stan och skek och hade det löjligt kul!
Åkte hem. Tog en nap. Duschade. Gjorde mig iordning. Åkte tillbaka till skolan för the footballgame.
Eftersom jag har flera vänner i laget så lever jag mig verkligen in i matchen och man blir så sjukt glad när det går bra för dom! Och dom vaaaaannnnn!! Wohhoooo!
Hängde med Gabbi en stund efter matchen innan Case hämtade upp mig så åkte vi till Kiersten för fest. Träffade både nytt och gammalt folk så det var trevligt. Jag måste vara hemma vid 12 här så Case skjutsade hem mig vid halv 12. Underbar fredag!

Lördag: Åkte in till Twin för att köpa soccer stuff. Fick även med mig andra saker också. Åt lunch på mcdonalds. Aldrig igen... Efter en timma så kände jag att min mage började krångla men jag tänkte inte så mycket på det då. Åkte hem. Sov lite och på kvällen åkte jag och några på bio. The warrior. Kvällen avslutades grymt hos en vän.

Söndag: Mådde förjävligt. Magsjuk. Hej va kul!
Måndag: Samma.
Tisdag(idag): Mår lite bättre iaf. Ska försöka piggna till och kanske åka ner till skolan och kolla på min match som vi spelar idag. Det känns som om min kropp inte vill att jag ska spela fotboll. Alltid är det något som krånglar. Hahah Min coach måste hata mig!

Slänger upp några bilder från veckan strax so be back!
PUSSS




you’re running through my mind all day.




I didn't think it could happen so fast, but it did and I'm happier then ever.

sparks fly.













I eftermiddags när jag och Tracee letade efter outfits inför Homecoming så sprang jag på TJs (värdbror) Studentmössa. Jösses vad taggad jag blev!!
Ikväll åkte jag till skolan för Powder Puff practise. På onsdag ska alltså tjejerna spela en footballsmatch och killarna ska vara cheerleaders! Jag hade gärna varit med men min fot är fortfarande dålig :-(
Åkte sedan med Case hem (Han bor i ett mansion btw, typ iaf) och spenderande kvällen där.

Idag har jag varit i usa i exakt en månad. Jag är gladare än nånsin. Jag är lyckligare än nånsin. Jag mår bättre än nånsin.

homecoming day one.










homecoming: Nerd day.


if there's love, just feel it.










My very first footballgame tonight.

Uppdatering.
I tisdags hade vi Senior Retreat (teambuilding i klassen). Folk delade med sig om riktigt tunga saker och jag insåg hur himla lyckligt lottad jag är. Jag har en hel familj som älskar mig över allt annat. Det har funnits mat på bordet under hela min uppväxt. Här är det vissa som har föräldrar i fängelse. Andra har blivit övergivna av sina föräldrar. Många här är väldigt fattiga och bara antar att jag är stenrik som hade råd att åka som utbytesstudent. Jag är inte rik för fem öre men jag har haft en väldigt bekväm uppväxt och det har jag min fina mamma och pappa att tacka för. Tack för att jag får vara eran dotter. Jag satt och grät när fina människor berättade om sina jobbiga saker. Sjukt modiga var dom och jag ser upp till dom som har kämpat sig igenom allt jobbigt. Ni är mina förebilder.

Det finns en person här som får mig att må lite bättre än de andra. En person som jag har känt i knappt en vecka men det känns som om jag har känt den personen i forever... Jag mår bra.

Ikväll var det dags för säsongens första footballgame på hemmaplan. Flera vänner är med i laget och jag var taggad som fan!  Åkte dit med TJ och träffade Tylor eller Tavlor som jag kallar honom. Satte mig sedan med Victoria, Gabbi och andra goingar! Jag tycker inte vi behöver prata om reslutatet...
Efter matchen hängde jag lite med Case innan jag och Tracce åkte och träffade Spencer för lite frozen yogurt. Han fick även smaka på Djungelvrål och han hatade det inte!

Imorgon väntar först shopping och sen häng med min favorit (än så länge iaf)

Puss på er alla där hemma och hoppas ni har det lika bra som jag har det!




________




















10 av 239 bilder från Yellowstone.

Jag börjar redan nu känna av att jag inte har tid för bloggen längre. Jag visste att tiden skulle komma. Tiden då jag hellre prioriterar mitt liv här nu än att sitta inne vid datorn. Jag kommer hem runt 8 - halv 9 varje kväll och då ska jag äta, duscha, göra läxor och hinna umgås med min värdfamilj. Jag hinner inte mer på en dag. Jag verkligen älskar mitt liv här och jag vill njuta av varje stund jag får. Träffa varje ny människa jag kan. Uppleva nya erfarenheter. ALLT!

Jag kommer fortfarande göra inlägg och lägga upp bilder men inte alls lika ofta som jag har gjort nu i början av min tid här. Ni får mer än gärna lägga till mig på facebook där det är lättare för mig att lägga upp bilder.

Hoppas ni förstår.

...

Besviken man blir när man kommer hem och ser att inga av mina förprogramerade inlägg hade publicerats... Nu är jag iallafall hemma igen och jag har slängt upp inläggen. :-)
Grym helg på Yellowstone! bilder kommer men först väntar sängen!

PUSS!

our friendship will never die.








En sak som dock är svårt att förneka är att jag saknar mina bästa vänner.
Ni som alltid finns där för mig.
Jag vet att ni möter mig på flygplatsen när jag kommer hem.♥
Jag älskar er.


i'm ready for something new.


Bara timmar innan jag åkte till usa..

Nu har jag varit här i snart tre veckor. Tre veckor fulla av många olika känslor. Stolthet, Lycka, Saknad, Förväntansfullhet, Uttråkhet, Glädje och Sorg.
Jag blir fortfarande lika förvånad när jag tänker på vad jag har gett mig in på. Att lilla jag har vågat ta steget och följa min dröm.
Jag har inte ångrat för fem öre att jag tog beslutet att åka hit. Det har inte gett mig något annat positiva saker och erfarenheter (än så länge iallafall). Nu har skolan börjat och jag trivs som satan! Jag kunde redan första dagen gå i korridoren helt ensam utan att känna mig obekväm eller uttittad. Det är som om jag hör hemma här. Jag passar inn och jag är lycklig. Jag har skaffat vänner och jag håller mig sysselsatt. Jag har noll hemlängtan men jag ser ändå fram emot att komma hem. Fast inte än på ett tag...

The Fair.





















Bilder från igår när jag var the Fair inne i Twin Falls. Grym kväll!

+/-


me by me.



+ Wendell High School.
+ Nya människor.
+ High School spirit.
+ Frozen yogurt.
+ Hög musik i bilen med nerdragna fönster.
+ The King family
+ Söta sms.
+ Yellowstone (antar jag)
+ Hyra film för 6 kronor och ha en moviedate i källaren.
+ Blev bjuden på min första riktiga date ikväll.

- Min soccercoach. Förlåt men han drar ner mig. Han tar bort det roliga.


it must be love because we are too afraid to say.


by me.

Klockan är ett på natten och jag ska upp om 5 timmar men jag ville ändå slänga in ett inlägg och förbereda några för helgen.
Jag skippade träningen idag efter skolan för att min fot är stor som en köttbulle och jag palla helt enkelt inte..
Åkte istället hem och började packa inför helgens roadtrip.
Vid halv 7 så kom Tylor och hämtade mig och Tracee. 40 minuter för sent men vi förlåter honom.
Mötte upp några andra sköna människor som också skulle med till the Twin Falls fair. Det var så amerikanskt man kunde tänka sig att det skulle vara. Corn dogs. Cotton candy. Rollercoster i neonljus. Hög musik och allt annat som hör till.
Vi hade det så sjukt kul! Åkte i massor på de ringrostiga karullerna. Åt minidounuts.Gick i funhouses a lá Grease. Åt lite mer mat.Fick även ett sms från Case som sa att Wendell hade vunnit sin första match för säsongen (football) så GO WENDELL! Gjorde kvällen lite roligare. High school spirit asså, man bara sugs in! Haha.
Nu är väskan färdigpackade och jag är på väg i säng. Kika in över helgen så kan ni få små uppdateringar ändå, b la med bilder från ikväll.

Have a great weekend!

sad face.

Mitt internet knepar och alla mina förinställda inlägg försvann :-(
Nu är jag trött och ledsen så det blir nog inga fler inlägg denna helgen.. Allt som jag hade tänkt att lägga upp kommer nästa veckan. Please be back!

all we ever do is say goodbye.


random picture by me.

Om jag sa att igår var en av de bästa dagarna i mitt liv så säger jag att idag var den bästa dagen i mitt liv.
Jag hade min första match idag. Efter bara fem träningar så fick jag inte bara spela, jag fick tillochmed starta. Jag fick starta som mittmitt men det passade inte mig alls. Vet egentligen inte vad coach tänkte på när han satte mig där. Här kommer jag som inte har spelat fotboll på 5 år och har en kondition som är som hejkomochhjälpmig. Visst, jag har fotbollen inom mig (både mammas och pappas sida har mycket fotboll i sig). Jag kan kontrollera bollen än de flesta i laget men ändå. Man kan inte börja som mittmitt efter bara 5 träningar..
Sen fick jag spela forward och det är min plats. Där trivs jag. Långbollar, spurter och mycket närkontakt. Dock blev det inga mål och vi förlorade med 2-0 men vi kämpade på bra i sista halvlek.
Efter matchen hängde jag med Spencer och hans kompis (glömmer jämt bort hans namn, nånting på R iaf). Vi såg volleybollmatchen inne i the gym och jag blev bjuden på glass. Vi såg även killarnas soccergame och hade det allmänt mysigt i solnedgången. Sen kom även Case, Nick och Dakota och höll oss sällskap. Vi hade så sjukt kul! Dom lärde mig football regler och jag lärde dom soccer regler. Jag och Spencer har gjort en deal. Vi ska lära oss varandras sporter och sen se vem som har gjort mest framgång. Allting ska naturligtvis filmas!
Jag och Tracee fick sedan skjuts hem av Case i hans sjukt coola/stora truck.
Kanske inte låter som världens bästa dag men när man är här med de människorna jag är med så är allting bara underbart.

Imorgon ska jag till the Fair in Twin Falls med Tyler och flera andra sköningar! Gonna be an awesome night!
Sen på lördag morgon åker jag och the King family till Yellowstone (världens äldsta nationalpark) och kommer hem på måndag eftermiddag. Internet kan jag ju bara säga hejdå till men jag har förberett några härliga inlägg till er under helgen om ni vill komma in och kika. B la ett inlägg där jag svarar på era frågor.

first day.


Bjuder på en ful bild men det är ungefär så här jag känner just nu. Ren glädje.

Först måste jag bara säga tack för de supergulliga kommentarerna på mitt förra inlägg. Blir så himla glad! TACK!

Idag var det alltså min första dag på Wendell High School.
Jag har egentligen aldrig varit en sån person som blir nervös. Jag tar allt som det kommer och hoppas på det bästa.
Klockan ringde klockan 6 och då väntade duschen och ett trångt badrum på mig. Jag och Tracee gjorde oss i ordning och åkte till skolan vid tjugo i åtta. När vi kom in så var det en sjukt hög ljudnivå i korridorerna och det första jag sa var: Va?! för jag hörde inte vad Tracee sa. Hahah.
Alla tjejerna är väldigt sminkade och ser äldre ut än vad de är. Killarna springer runt och "brottas" och man kände att man hade kommit in i en riktig high school film. Jag bara sög in alla nya intryck och alla nya ansikten.
Jag njöt.
First period hade jag Honor Government med Mr. Hamilton. Jag hade lärt känna Spencer lite innan så jag var inte helt ensam. Second period var Yearbook och det kan nog lätt bli min favoritklass. Sköna människor och skön lärare!
Third period var ceramics och fjärde var english med en hel del goa människor. Lunch kom sen och jag överlevde! Jag satt inte ensam. Jag satt inte på toaletten. Jag hade det trevligt!
5th och 6th period (digital photo och computer application) kom och gick som vilken annan lektion som helst. Skoldagen avslutades i the gym med ett pepp rally. Himla typiskt amerikansk asså! satt än en gång och bara njöt.
Halv 4 började min soccer practice och om jag ska vara ärlig så var det min bästa träning hittills! Allt gick som det skulle och jag hade hur mycket energi som helst! Jag känner att jag börjar komma mer och mer in i laget och det känns underbart! Förhoppningsvis så får jag spela imorgon även om jag inte har gjort mina tio träningar än.
Eftersom det är matchdag imorgon så måste vi gå runt i våra matchtröjor under skoltid. Det ändå tråkiga i det är väl att min tröja är typ 10 gånger för stor, men Lisa löser...

Idag har varit en av det bästa dagarna i mitt liv. Jag trivs så bra här och jag ser bara bra saker i framtiden just nu.
Jag är lycklig.